Villa Kivi Collection

Villa Kivi XL

Brutto gulvareal: 200 m²

Villa Kivi L

Brutto gulvareal: 150 m²

Villa Kivi M

Brutto gulvareal: 120 m²

Villa Kivi S

Brutto gulvareal: 80 m²

VERTTI KIVI

Vertti Kivi er en finsk interiørarkitekt som er kjent for planlegging av rom med sterk stemning og innlevelse.Arkitektkontoret dSign Vertti Kivi & Co er internasjonalt prisbelønnet og har designet over 2000 objekter i både inn- og utland. Villa Kivi er den første bygningen som Vertti har designet til sin egne familie.

 

EN NY TYPE STERK FINSK STEMNING

Designarbeidet ble hele tiden styrt av målet om en naturlig overgang mellom inne- og uteområdene. Hvordan kan vi bli en del av solnedgangen, snøværet og høststormene?

Målet var å skape en bygning med klare skandinaviske linjer, som føyer seg etter de mange behovene og stedet den ligger på, og som har en helt ny type sterk finsk stemning. Opplevelsen skapes ved å kombinere justerbar belysning, en utsikt som går gjennom bygningen og sterke materialflater.

Flere glassvegger som går fra gulv til tak og kan åpnes gir utsikt fra rom til rom og langt videre ut i naturen. De store terrasseområdene, som er bygd på samme nivå rundt hele huset, skaper følelsen av at rommene fortsetter utendørs. Den første prototypen ble planlagt på en liten øy utenfor Porkkala, hvor man hadde en fantastisk 360 graders utsikt i alle retninger. Utgangspunktet var en glasskube.

Klare skandinaviske linjer bestemmer også romløsningen i bygningen. Kjøkkenet, som er plassert i forbindelse med inngangspartiet, fungerer som husets hjerte, og herfra kan man se hele det åpne oppholdsrommet og landskapet rundt. Jeg liker tanken om at kjøkkenøya er som et åpent DJ-bord, hvor man styrer stemningen i hele bygningen. For å få soverommene lydisolerte og mer privat, er de plassert hver for seg i de ytterste hjørnene av bygningen. Den ene av veggene på soverommene er også i glass. Til ytterveggene utviklet vi en egen trespilevegg i kullsvart flambert og brent tre, som er basert på en japansk tradisjon.

Det er lagt ekstra mye vekt på detaljer i villaen. Man finner ikke en eneste list i hele bygningen. Dørene er også uten karmer og går helt fra gulv til tak. Man skaper også drama og en sterk følelse med massive treflater og fargevalg, og de hvitlakkerte tregulvene lyser opp taket og de mørke veggene som snø. Om kvelden skaper man forskjellige stemninger innendørs og ute i omgivelsene med skiftende lysmodus, som kan styres med tidsur i samklang med naturen.

Interiørarkitekt,
Head of Design, Vertti Kivi
dSign Vertti Kivi & Co

Villa Kivi