GreenHouse Collection

First

Først er startmodellen til GreenHouse-familien og utvidbar fra 1-3 soverom. Med smart,…

Glade

Kompakt arkitektur med sørlig orientering, er Glade designet som et passivt hus…

Treetops

Eksepsjonelt boareal på den første etasjen, med optimale utsikter og bemerkelsesverdig arkitektur…

Barn

Denne enkle formede låve huset har en tradisjonell planløsning i en moderne…

Slant

Slant tilbyr deg en luksuriøs bolig med vide åpne områder. Den er…

Leeward

Leeward har en interessant introvert minimalistisk arkitektur med et åpent plan konsept…

Escape

Escape er det mest forseggjorte GreenHouse-medlemmet, hvor luksus, et sunt liv og…

Funkishus Kolleksjon- GreenHouse Prosjekt

Arkitektur er en fascinerende blanding av kunst og ingeniørarbeid. Det er kreativt, komplekst og utfordrende – og vi er lidenskapelige for å gjøre det riktig. Vi har en spesiell lidenskap for samspillet mellom natur og arkitektur, og hvordan dette påvirker vår livskvalitet.

Etter mange års forskning, reiser og undersøkelser, er vi stolte av å presentere vår visjon om en sunn livsstil, i harmoni med naturen. Hus der vi kan leve sunt, puste lett og oppleve all godhet fra naturen. For å kombinere vår moderne arkitektur med moderne måter å bygge på, jobbet vi sammen med det velkjente finske selskapet Polar Life Haus. Denne familiebedriften har allerede vært 100 år i forkant med å utvikle nye byggemetoder ved hjelp av lokale ressurser av høy kvalitet for å imøtekomme moderne arkitektur med funkishus design.

Vår GreenHouse-prosjekt består ikke bare av en rekke behagelige hus med funkishus stil, det belyser også vår overbevisning om at det å leve nær naturen vil gjøre oss lykkelige og holde oss sunne.

Vi har skjønnsomt valgt naturlige, bærekraftige og fornybare byggematerialer som ikke avgir skadelige kjemikalier, som heller renser luften enn å forurense den, og det eldes grasiøst uten kjemisk behandling. Bruken av stål, betong og plast holdes til et absolutt minimum. Her i Finland, er det den langsomme voksende granen og lerketreet av høy kvalitet som er vårt favorittmateriale. Vi bruker disse til massive treloggevegger, men også til gulv, tak, vindusrammer og innredning.

For å oppnå energien vi trenger for å varme husene våre, gjennom de kalde finske vintrene, har vi valgt flere metoder som ikke vil skade inneluftkvaliteten. Alle GreenHouses har tak som kan monteres med solcellepaneler og solfangere. Alle har vedfyrte peiser med varmevekslere, som kombineres effektiv med gulvvarme på lav temperatur. Bruken av geotermisk energi, biodrivstoffgeneratorer og meget effektive varmevekslere vil alle gjøre vårt inneklima komfortabelt uten å bruke fossile brensler.

Med de ovennevnte begreper om funkishus byggestiler, bærekraftig, sunne materialer og smarte løsninger for energibruk, tror vi at vi kan skape bygninger for et virkelig bedre liv.

Selvfølgelig kan vi designe et unikt GreenHouse for enhver situasjon, men her har vi en oversikt over noen muligheter. Hvert GreenHouse vil bli justert slik at det blander seg sømløst inn i sitt nye miljø.

Greenhouse arkitekt Helga Traksel

Helga TrakselHelga Traksel’s (M.Arch / SAFA) vei til å bli arkitekt var heller en rundtur. Da hun var 10 år, annonserte hun at hun ønsket å bli arkitekt. Frøet var sådd, men det var mer til livet enn å studere og arkitektur.

I løpet av sin utvidede studie til en bachelorgrad i bygningsingeniør (1992-1999) reiste hun rundt i verden på jakt etter eksotiske og fjerntliggende steder, og jobbet på flere arkitektkontorer i Nederland og Australia. Under og etter hennes mastergrad i arkitektur (2000-2006) på det prestisjetunge kunstakademiet i Amsterdam jobbet hun som prosjektarkitekt for Paul de Ruiter i Amsterdam, som for øyeblikket er en av verdens ledere innen bærekraftig arkitektur.

Bærekraft og kjærligheten til naturen forblir Helgas drivkraft, for å alltid finne bedre måter å forene natur og arkitektur, uten kompromisser.

I 2007 etablerte hun HELGATRAKSELarchitect i Amsterdam, som spesialiserer seg på bærekraftig arkitektur og interiør arkitektur. Likevel lokket et eventyr, og i 2011 satte hun ut på jordomseiling. ”Jeg ville prøve å leve et fullt selvforsynt liv og studere eksotiske steder, hvordan folk bor og hvordan de trives i nær harmoni med naturen. Det er fortsatt så mange muligheter for å lære mer. Jeg klarte å leve over tre år med å samle regnvann, fiske, drifte yachten med solenergi, vindenergi og begrense vårt samlede energiforbruk til et absolutt minimum. Det kan gjøres!

Etter tre år med seiling var det på tide å slå seg ned igjen og fortsette med sin varige lidenskap, bærekraftig arkitektur. Hun bosatte seg denne gangen i landlige Finland, hvor det uberørte naturmiljøet og det harde klimaet forblir en daglig inspirasjon for hennes arbeid.