• Velkommen til vår nye nettside!

Hvorfor velge et tømmerhus?

Den eldste byggemetoden

Tømmerhus er den eldste og mest tradisjonsrike byggemetoden. Menneskene har alltid vært tiltrukket av tre som byggemateriale, for tre er naturlig, sunt og føles varmt. De eldste tømmerhusene som fremdeles er bebodd er mange hundre år gamle. Tømmerhus har egenskaper som gjør dem spesielt godt egnet til det tøffe klimaet i nord, og det er også bevist at tømmerhus er et trygt alternativ i jordskjelvregioner. Det har ofte vist seg at et tømmerhus er det eneste huset som står igjen etter et jordskjelv.

Bærekraftig og miljøvennlig

Tømmerhus er miljøvennlige hus. Sammenlignet med produksjon av andre byggematerialer forbruker produksjonen av treplanker lite energi, og treavfallet kan brukes til å skape ny energi og til oppvarming. I tillegg er tre et fornybart råstoff, og barskogen i Finland har en mye høyere vekst enn det som brukes i tømmerhusindustrien. Takket være moderne produksjonsteknikk og nøyaktig design oppfyller tømmerhusene våre de strengeste kravene til energieffektivitet. Et tømmerhus vil bli til glede for mange generasjoner.

Optimal luftfuktighet og godt inneklima

Den gode atmosfæren i et tømmerhus hjelper deg til å slappe av fra hverdagens mas og kjas. Tre er naturlig, og varmt å ta på. Selv om vinteren lagrer det varme.

Inneklimaet i et tømmerhus er rent og friskt, for luftklimaet holder seg alltid optimalt. Når man lever og puster i et rom skapes det fuktighet. I kalde årstider kan oppvarming føre til at luften blir for tørr. Veggene i et massivt tømmerhus utligner endringer i luftfuktighet på en optimal måte. De trekker til seg fuktighet og avgir den igjen hvis luften blir for tørr.

For høy luftfuktighet skaper perfekte forhold for mugg, sopp og støvmidd. Samtidig kan for tørr luft forårsake luftveissykdommer. Bakterier og virus trives både i fuktig og meget tørr luft. Derfor er det meget viktig å ha en optimal luftfuktighet i alle oppholdsrom. Ifølge den finske allergi- og astmaforbundet ligger en sunn luftfuktighet på 25-45 %.

Veggene i et massivt tømmerhus bidrar ikke bare til å regulere luftfuktigheten, men sørger også for at romtemperaturen holder seg stabil. I et tømmerhus er romtemperaturen behagelig året rundt. Om sommeren er det kjølig, om vinteren deilig og varmt. I tillegg sørger tømmerveggene for et sunt inneklima ved å filtrere karbondioksid og andre skadelige stoffer. Takket være den massive veggkonstruksjonen som lar luft slippe gjennom, finnes det ingen kuldebroer eller overflater fuktighet kan legge seg på, så en eventuell vannskade vil raskt bli oppdaget.

Et tømmerhus er uten tvil det beste valget for alle som lider av astma og allergier, men vi kan også anbefale det til alle som er opptatt av sin helse og velvære.

 

Polar Life Haus - Lehtimäentie 831, 63640 Ritola-Töysä, Finland
Polar Life Haus © 2019