• Velkommen til vår nye nettside!

ZIMMERMEISTER

I Tyskland lever den tradisjonelle Zimmermeister-bygningsmesterkulturen i beste velgående, og røttene dens går helt tilbake til middelalderen. Zimmermeister er et verdsatt yrke, og for å bli mester, må man studere og øve seg på byggeplasser i flere år før man gjennomgår en krevende prøve. Læren går videre fra mesteren til læreguttene.

En zimmermiester setter alltid sin ære i dette: meningen med byggingen er å skape en god og solid bygning uten kompromisser. Tiden eierne av Polar Life Haus har tilbrakt i Tyskland har gitt dem en visjon om bedre boliger og bygging, hvor man ikke gir avkall på design og kvalitet, men likevel respekterer tradisjoner og naturen.

Det gikk også opp for oss, at når man bygger hus i høy kvalitet, spiller teknikken en avgjørende rolle. Som en følge av dette skaffet vi oss den første Hundegger-spesialbearbeidingsmaskinen til fabrikken i 1998. Den gjør det mulig å utføre mer krevende bearbeiding med millimeters nøyaktighet.

Bruken av gran som råstoff i tømmerhus har også sitt utspring i Tyskland. I Mellom-Europa er kravene til kvaliteten på trevarer svært strenge, og gran er svaret på dette. Den har en jevnere og lysere farge enn furu, og den beholder den lyse fargen lengre. Fuktbestanden til granen er i en klasse for seg selv – derfor passer den spesielt godt til moderne trebygninger.

Når man følger hjertet, blir resultatene deretter. I dag er vi den største tømmerhusimportøren på det tyske markedet.

Polar Life Haus - Lehtimäentie 831, 63640 Ritola-Töysä, Finland
Polar Life Haus © 2019